Monday, April 27, 2009

Ürgmees


Mehed on jahimehed ja naised korilased - meestel on oda ja naistel ... - korv! (füsioloogilised erinevused - allapoole vööd jääv piirkond).

Käisin eile "Ürgmees"t vaatama. See peaks olema kohustuslik igale naisele ja range soovitus igale paarile vaadata. Kui etendus "Ürgnaine" suuresti kritiseeris mehi, siis "Ürgmees" aitas mõista sugupoolte erinevusi.

Naised ja mehed räägivad erinevat keelt ja on "erinevatelt planeetidelt pärit". Naiste eesmärgiks on koguda (korilane), meestel jahti pidada. Nt kui abielupaar läheb üksteisele külla. Naised hakkavad lobisema ja mehed leiavad ühise tegevuse. Naised lähevad üksikasjadesse. Mida rohkem on detaile, seda lähedasemaks naised saavad = usaldus. Mehed aga tegutsevad. Nad näitavad üksteisele asju.

Uurimuse käigus tuli välja, et naised räägivad ca 7000 sõna päevas, mehed aga 2000 sõna. Niisiis kui mees töölt tuleb, on naisel veel sõnu varuks, mees on aga enda omad ära kulutanud. Naised ei saa sellest aru - "Sa ei pea mind huvitavaks, Sa ei armasta mind".

Mehed on läbirääkijad, naised teevad koostööd. Naiste seltskond vaatab telekat, snäkk saab otsa. Kõik naised lähevad kööki ja hakkavad uusi snäkke valmistama. Meeste seltskond vaatab telekat, snäkk saab otsa. "Mehed, snäkk on otsas, Tõnis, Sina lähed!" Tõnis:"Mina ostsin eelmised!" "Taavi, Sina lähed!" Taavi: "Mina tassisin neid!" Läheb see, kes kaotab läbirääkimised.

Mehed ei ole mölakad, me naised lihtsalt näeme maailma teisiti.

No comments: