Sunday, April 26, 2009

Mõttemaailma müstika


Nädalavahetusel kuulsin palju toredaid mõtteid. Jagan teiega mõtteid inimeste mõtteviisidest.

1. Inimestel esineb selektiivne mälu. Nad valivad mida mäletada ja mida unustada. Päris tihti juhtub seda siis kui inimestel tekib ebameeldiv olukord. Nt kukuvad eksamil läbi. Sa ei mäleta 10 eelnevat eksamit, mida Sa (edukalt) sooritasid, kuid Sa mäletad seda viimast. Sa tunned, et Sa oled täielik läbikukkuja. Päris palju täielikke läbikukkujaid siis ju siin maailmas - kõik me teeme vigu.

2. Hiromandid - päris tihti võime enda ümber näha hiromante. Nad loevad mõtteid. Nt töökaaslased räägivad/naeravad omavahel. Sina mõtled: "Ma tean, nad räägivad minust!" Tänu hiromantidele saab ka ülejäänud ümbrus "informeeritud" - helistavad oma sõbrannadele ja räägivad - tead, mis T tegi - ta rääkis minust K-ga." Päris palju üleloomulike võimetega inimesi on meie ümber. Kas Sinagi ehk oled avastanud endal teinekord üleloomulikke võimeid lugeda teiste mõtteid?

3. Katastroofmõtleja - ükskõik, mida ma ei tee, lõppeb see katastroofiga. Nt - Madis tahab hirmsasti Liinat välja kutsuda, aga ta "teab", et kui ta Liina välja kutsub, siis Liina saadab ta pikalt. Lisaks sellele häbile, kuidas nad saavad edaspidi ühes seltskonnas liikuda. Pole mõtet riskida, NAGUNII lõppeb katastroofiga. PS! Kui Sa hoidud riskimast, siis Sa riskid kaotada kõik. Antud näite puhul - kui Sa hoidud armumisest ja armastusest, siis Sa loobud õnnelikuks saamisest.

Jne Neid mõtlemisliike on rohkemgi veel, võid ise nimekirja täiendada. Mustvalgelt lugedes - on ju tobedad ja absurdsed, kuid kui tihti on Sinul ühte või teist mõttelaadi olnud?

Väljas on imeline kevad. Püüa päike kinni oma südamesse, siis särad ka pilvisel ilmal. Kui meeleolus tekib pilvisus ja hakkab pihta pseudoprobleemidega võitlemine, siis leia keegi, kes aitaks näha päikest pealpool pilvi. Selleks, et arusaada, et Sa pole täielik läbikukkuja selle 1 mittesooritatud eksami pärast, on teinekord vaja teist inimest, kes Sulle meelde tuletaks 10 edukalt sooritatud eksamit! Me olemegi maailmas selleks, et üksteist toetada. Ükski ühiskond ei püsi indiviididel.


Säravat nädalat :)

No comments: