Friday, April 24, 2009

Kultuurikiht kontoris


Eile hakkas mu "pinginaabril" (mees) isepuhastusprotsess laual toimuma - pabereid jm kraami oli nii palju, et hakkasid laualt alla kukkuma. Ülemus (mees), kes meie selja taga istub, läks mööda ja küsis: "V, miks need Sul maas on?"

Mõne aja pärast käis raamatupidaja ülemuse kabinetist läbi ja muigas: "Kuhu M-i kultuurikiht laualt on kadunud, Kristiina, kas Sina oled asjaga kuidagi seotud? :D" (Ilmselt on naiste asi, et kui mehed puhastavad/on puhtamad, siis ilmselt peab naise käsi mängus olema. (Kuigi tööl ei käi ma kellegi tööpinda puhastamas) :P)

Kui kuskile suvalisse kontorisse sisse astuda, siis võib suhteliselt vabalt öelda, kellele mingi laud kuulub. Naine on loodud puhtust ja korda pidama rohkem kui mees. Ja see sama puhtuse ja korra vajadus avaldub igal pool.

:D Taaskord on hea meenutada - "Mis on vahet naistel ja meestel? Mehed pesevad kohvitassi enne kohvi joomist, naised peale kohvijoomist!"

M.O.T.T. - sellepärast ongi meestel naisi vaja, et kodu jm oleks puhs ja korras :)

2 comments:

Tüdruk said...

Oi-oi, Kristiina! Sellele postitusele tahaksin kohe vastu karjuda! "Naine on loodud puhtust ja korda pidama rohkem kui mees" - kus see öeldud on? Need on traditsioonilised soorollid, millest praegu räägime ja kujunenud aasta-tuhandete jooksul, et naise vastutada on kodu ja mees on tegija väljaspool seda. Oleme selle õppinud sotsialiseerumise käigus, sest "alati on nii olnud". Ok, saan aru, kui naine ei käi tööl, siis tema vastutada on kodune majapidamine. Kui mees käis jahti pidamas, siis naine oli kodus. Nüüd oleme aga 21. sajandis. Kui mees ja naine mõlemad teevad päevas samal hulgal palgatööd, siis miks peaks naine veel lisaks nö tasustamata kodutöid tegema ja mees logeleb diivanil? EI!! See on õpitud abitus. Tegelikult on mehed suurepärased kokad, koristajad ja laste kasvatajad. Miks meie, naised, võtame neilt need oskused ja õpetame abitust? Sest alati on nii olnud? Ei, Kristiina!!

Kristiina said...

Kas Sa oled kunagi käinud meeste ühikas või mõne mehe korteris, kus puudub naine? Ilmselt oled Sa sattunud mõne tüdruku elamisse (ühikas, kodu). Kas vahe on märgatav? Kas oled täheldanud, et naiste elamine on üldjuhul puhtam kui meeste oma?

Ma ei ütlegi, et naine orjaku meest. Igasugune kooselu on partnerlussuhe. Mõlemad panustavad sellesse, aga paratamatus lihtsalt on, et naistel on "silma" puhtuse osas oluliselt rohkem kui meestel. Jah, on küll väljakujunenud soorollida, aga ilmselt põhinevad need millelgi.

Me võime alati silmad kinni pigistada ja väita midagi muud. Aga fakte ei saa muuta. See on valetamine endale.