Sunday, April 12, 2009

Kas Jumal on olemas?


Inimeste igipõline küsimus on olnud - kas Jumal on olemas?

Heebrealaste 11:1 ütleb
Usk on loodetava tõelisus, nähtamatute asjade tõendus.

See on tunnetuslik küsimus, millele vastuse peab leidma iga inimene enda sees. Sain ühe toreda ingliskeelse spämmi, mille kokkuvõtte toon teienigi:

Mees on habemeajaja/juuksuri (Barber) juures. Habemeajaja töö käigus hakkab oma kliendiga vestlema ja jutu käigus teatab, et Jumalat ei ole olemas. Klient küsib siis vastu, et millest viimane nii põhjapaneva järelduse julgeb teha. Habemeajaja teatab siis, et kui armastav Jumal oleks olemas, siis ei sureks lapsed, sõjad ei toimuks, süütud inimesed ei kannataks jne.

Kuna veendunud inimesega ei tasu kunagi vaidlusse astuda, siis kuulas klient juuksuri ära, tasus teenuse eest ning läks edasi. Salongi ukse ees tuli talle vastu habetunud pulstunud juustega mees (A-sotsiaal). Mees astus tagasi salongi ning teatas: "Ma ei usu, et juuksurid / habemeajajad on olemas!"
"Kuidas nii," kogeles Barber, "ma ju seisan Sinu ees!"
"Kui juuksurid oleksid olemas, siis see ei oleks selliseid habetunud ja pulstunud juustega inimesi!"
Barber: "Ma ei saa ju midagi teha, kui ta minu juurde ei tule!"

Kuigi ristisõdijad tegid kunagi hirmsaid tegusid risti NIME alt, ei ole õnneks see põhimõte, millega kristlus inimesi Jumala juurde võidetakse. Inimestel on vaba tahe tegemaks otsuseid. Meie ellu ei sekuta vastuoluliselt meie otsustele.


Palju toredaid mõtteid :)

No comments: