Monday, May 18, 2009

Vaenulik reply!


E-mail on igapäevane suhtlusvahend, ometi ikka veel ei osata vastata.

Plaanin sügisest uuesti studeerima hakata. Kuna infopäeval ei olnud piisavalt pädevat inimest kohal, kes oleks osanud minu õppekava kohta vastata, siis panin oma vastused mailiga teele. Ega mingit positiivset tunnet küll vastusest ei saanud.

Peamine kirjutamata reegel, mille vastu eksitakse, on see, et vastata tuleks 24 h jooksul. Isegi siis kui vaja vastuseid otsida, on vaja kinnitada, et e-kiri on kätte saadud ja asjaga tegeletakse. Vastasel korral on musta auku kirjutamise tunne.

Ma saan aru, et inimesed ei ole teadlikud enamikest õigekirja reeglitest (nt tervitusele järgneb hüüumärk, lõike eraldavad tühjad read jne). Kuid väheke küsijasõbralikum võiks olla. Kui vastuseks on nii lühikesed laused, et sellest jeli-jeli loed vastuse välja, siis lisainfole võiks viide olla. St kui viidatakse, et x kuupäeval ilmub info kodulehele, siis kas on raske panna link juurde?!? Sina vastajana tunned ilmselt märksa paremini oma organisatsiooni kodulehte. Mina küsijana olen võõras keskkonnas ja minul kulub õige info leidmiseks oluliselt kauem aega.

Milleks pudistada infot natukese kaupa justkui sooviksid vabaneda saatjast. Vasta täispikkade (=täisväärtuslike) lausetega, struktureeri tekst ja võimalusel too viited (lingid) ja vastuse saaja on oluliselt tänulikum Sulle.

2 comments:

Anttix said...

Hmm, mis uudissõna on "vanulik"? :P

Kristiina said...

Ohooo, kirjaviga, kus see küll sinna sai :O