Sunday, May 10, 2009

Inimtornaado


Viimasel ajal olen kokku puutunud paari inimtornaadoga. Inimestel on olnud ebameeldiv seik elus (ühel hetkel on kõik kokku jooksnud) ja siis saab kokkupuutuja süüdistuste rahe osaliseks.

Igaüks meist võib kokku puutuda inimtornaadoga – töökaotused, lörriläinud suhted, eksamisess jne. Kui Sa tead, mis on inimtornaado, siis tead ka kuidas käituda.

Inimtornaado paiskab õhku täiesti ootamatult süüdistused, millel puudub igasugune argumentatsioon. Süüdistustes kasutatakse emotsionaalseid väljendeid ja tihti peale süüdistused on erinevatest valdkondades, ehk Sind võidakse süüdistada kogu maailma muredes. Sellise käitumise juures EI TOHI mingil juhul seda isiklikult võtta. Inimtornaadole tuleks vastata võimalikult konkreetselt ja argumenteeritult ning nii vähe kui võimalik. NB! Kaitsma hakkamine võib vastupidise mõju anda – see on signaal, et järelikult on Sul põhjust ennast kaitsta = oledki süüdi.

Üldiselt on inimtornaado järgmiseks päevaks maha rahunenud ja vabandab oma eelneva käitumise pärast. Mõtle kui palju kahju võib teha see, kui Sa ei tunne inimtornaadot ära – Sa võtad asja isiklikult solvudes ise sellest ja pärast tornaado vaibumist mõistab ka inimene ise, millega ta hakkama on saanud...

Tuulevaikset nädalat :)

No comments: