Saturday, May 30, 2009

Muljeid Pariisist!

Bonjour!

Kuna saan kasutada oma hosti netti, siis jagan teiega oma muljeid p2ikselisest Pariisist.

Lennukis sain tuttavaks Austraalia tydrukuga, kes elab Pariisis. Bettina 6petas, et PRANTSLASTEGA v6ib alati r22kida toidust, see t6mbab nad k2ima! Kui enamus mlma s88b selleks, et elada, siis prantslased elavad selleks, et syya. Veel r22kis ta, et kui prantsuse paarikesed koos pidutsevad, siis tydrukud on eraldi nurgas r22kides tydrukute jutte ja poisid eraldi. Kui tema tydrukuna tahab poiste seltskonnas nalja teha (ta poiss on kohalik), siis vaadatakse teda kui veidrikku.

Turiste on meeletult. Eriti ameeriklasi. Seda ma vaatasin, et enamus, kes on vormist v2lja vajunud ja liiga kenasti riides ei k2i, on turistid. Prantslased Pariisis on yldjuhul ilusad.

K2isin tna "Notre Dame de Paris" - ca 10 min ootasin j2rjekorras, et katedraali saada ja ca 45 min, et torni p22seda. Ja siis ka venis yles j6udmine (trepil on 424 astet ja inimesed liikusid yliaeglaselt. Kohati tehti ka pause ja yles j6udes hingeldasid ka veel tagatipuks!)!!! Halllooo, kuhu me nii j6uame kui keskmise inimese fyysiline tase nii kehvake on!!! Yks itaalia neiu ei jaksanud viimased paarkymend meetrit isegi ALLA tulla...

Aga katedraali seinal rippus yks maal, mille sisu mulle j2i m6istmatuks - pyha mees (pea ymber see s66rike) lamas maas, jalad harali ja "oda" lahinguvalmis. Ymberringi olid teised mehed, kelledest osad hoidsid ta k2test. Siiski-siiski delikaatsed piirkonnad on ikkagi pyhadel piltidel kaetud ja vinnastatud "s6jariist" pointi nyyd kyll paremini edasi ei anna.

PS! Pariis on t6eline armastajate paradiis - igal pool jagavad paarikesed yksteisele hellust. Sama teemaga haakuvalt on mul t6eline v6itlus endaga tekkinud - nimelt ma ei oska valetda, pealegi valetamine ei ole ilus. Aga kui pidevalt kysitakse "Do you have boyfriend" erinevate s6nalisandite ja variatsioonidega, siis isegi mina saan aru, et t2itsa ausaks ei maksa j22da.

L2hen nyyd 6htuse Pariisiga tutvust tegema!

Au revoir!

4 comments:

Linda Järve said...

Kirjeldatud maal on tõenäoliselt Prantsuse maalikunstniku Charles Le Bruni (1619-1690) maal "Püha Andrease martüürium" (1640. a töö, Google´ist hea kerge leida ingliskeelse nimetuse "The Martyrdom of St. Andrew" all.

Martüürium on siis pühakust märtri kannatus ja surm.

Ilmselt suudeti 1600-1700ndatel aastatel vaadata alasti või alastusele kalduvat inimkeha teistsuguse pilguga kui praegu.

Kristiina said...

Suured tänud :)

Kristiina said...

kahjuks mitte päris see maal...

Linda Järve said...

Sorry... Aga üldiselt on peaaegu kõik Notre Dame´is leiduvad maalid internetis olemas.