Sunday, January 17, 2010

Weekly Cookie - Suurmehed


To profit from good advice requires more wisdom than to give it.

Kas oled tähele pannud, et osadel (naistel) on kukal kammimata? Nad ei näe peeglist oma kukalt ja unustavad sellega tegeleda. Kui antud näite puhul juhtida tähelepanu, siis tagasiside saaja tunneb üldjuhul piinlikust ja võtab kaitsepsoitsiooni. Milleks? Palju hullem oleks ju kui seda nähakse, aga jäetakse ütlemata, sest sel juhul sama asi kordub.

Kui vastuvõtlik oled Sina tagasisidele? Kui Sinu tähelepanu juhitakse millelegi, milline on Sinu reageering? Kui Sa oled seltskonnas, kas tunned vajadust pigem ise rääkida (ja tõestada oma tarkust) või oled avatult valmis kõrva taha panema tarkuseteri, mis teiste poolt välja öeldakse? Oskuslik suhtleja ja müügimees paneb pigem teised rääkima kui et räägib ise.

Kas Sinu ego lubab abi vastu võtta või oled piisavalt "kõva mees", et seda kunagi ei vaja? Kas oled kunagi mõelnud selle peale, et abistaja tahab sellega oma hoolt ja armastust välja näidata, mitte panna Sind tundma end abituna. Miks peaksid siis ise pseudoprobleemi tekitama ("kuidas ma lasen tal end aidata?!?") ja abist keelduma? Teinekord abi vastuvõtmine on vajalik abistajale, mitte Sulle.

Tarkust meile kõigile, et tulla välja mina-mullist ja olla avatud rohkem maailmale. Üle poolte kordade kui arvad äratundvat vastutegevust Sinu suunas, on tegelikult asi Sinu peas. Vastu võttes (elukogemust ja -tarkust, abi ja armastust) teevad Sind suuremaks inimeseks.

No comments: