Wednesday, January 6, 2010

Armastuseta pole millegi väärtust!


Üks Londoni ärimees korraldas läbi ajalehe konkursi - “asjad, mida raha eest ei saa osta!” Võitjaks tuli:
1. Beebi naeratus;
2. Seljataha jäänud noorus;
3. Hea inimese armastus;
4. Pääsemine taevasse kui elu on möödas.

Inimestel on erinevad ambitsioonid (kuigi kohati mõne puhul tunduvad need puuduvat); emotionaalsustase on erinev (taaskord mõne puhul tunduvad need täiesti puuduvat) jne, ometi hindame samu rõõmujuuri.

Kui Sa oled õnnelik ja naeratad, siis võid kindel olla, et virr-varr ümberringi proovib seda harmooniat rikkuda. Inimesed annavad endalegi teadmata oma panuse, et seda rahu Sult ära viia.

Kui Sa järgmine kord ärritud (kellegi või millegi peale), siis palu endale armastust. Ükskõik kas Sa usud Jumalasse või mitte. Palu lihtsalt endale seda. Elu läbi armastuse on ka Sulle talutavam. See ei tähenda, et pead tolereerima kõiki koledusi ja mõtetust. Pahanda teo üle, mitte inimese peale. Ära võta inimesi enesestmõistetavalt. Kui teed ise vea, ole julge seda tunnistama.

Postitus kõlab täieliku naistekana ja lillelapse jutuna. Proovi ahel vahelduseks rikkuda ja olla palsamiks oma inimsuhetele.

4 comments:

greta said...

Huvitav, et kõigel mis kõlab väga üksüheselt ilusasti, on oht muutuda naiivseks ja "lillelapselikuks". Ja nii paljud inimesed (ka mina ise) peavad ilusa jutu lõppu ikka midagi ennast jutust distantseerivat lisama. Ei tea, kas see on mingi ehteestlaslik skepsis ja ettevaatlikkus?

Iseasi, kui mingisugune jutt väga roosamannaks kätte läheb, aga just sellist lihtsat ja ilusat on aeg-ajalt väga vaja. Et parandada tuju ja õppida hindama seda, mis tegelikult väärtuslik on.

Kristiina said...

Julgen arvata, et (eestlane) kardab lihtsaid ja ilusaid asju uskuda. Kohe tekib küsimus - kus on konks. Ei tea kas kõik on nii palju haiget saanud või on see meie ajaloost tulenev vanema põlvkonna pärand ...

Tundmatu said...

Sellega, et beebi naeratus on hindamatu olen meeletult nõus!

Lisaks oli kunagi (ca 7 aastat tagasi) MasterCardi reklaam televiisorist. Asja mõte oli see, et Lubaduste andmine ja nendest kinni pidamine on hindamatu. Lubaduste andmist ja neuist kinnipidamist ei saa ka osta!

Kristiina said...

Kuskil öeldi vahvasti - lubaduse andmine on võlgu jäämine - kui midagi lubad, pead selle ka täitma. :)