Sunday, January 3, 2010

Weekly Cookie - piire kombates


Kust jookseb piir, millal ja kui palju kedagi pushida (mõnel on pseudoprobleemid ja Sa osutad talle teene kui aitad tal neist lõpuks üle saada ja "jah" kätte saada vs inimesed, kes on tõesti resoluutsed oma otsuses)? Kust jookseb piir, mil hellitamine ja hoolitsemine muutub II saamatuks tegemiseks? (nt meest võib hellitada, kuid ta ei ole naisele lapse eest). Millal riskida ja katsetada midagi retseptivälist? Millal rääkida ja millal vaikida? Millal jagada oma muret teisega ja millal endale hoida?

I'phone leiutamismeeskond pandi kokku selliselt, et Maci kõige eredamad tähed igast osakonnast kutsuti kokku. Neile ei öeldud, mida tahetakse luua, ainuke info, mis avaldati: "Te kindlasti teete vigu, kuid see on põhjusel, et seda pole varem tehtud. Te loote midagi uut. Kes on nõus?" Kõik, kes kahtlesid või küsisid mõtlemisaega, saadeti tagasi oma tavapärase töö juurde. Need, kes koheselt nõus olid, võeti meeskonda.

Elu on kunst piire tunnetada. Piire kombates astud Sa kohe kindlasti teinekord üle piiri. Sa teed vigu. Kuid seda põhjusel, et Sa elad. Elus ei ole piparkoogivormi, mis sobiks kõikidele ja kõikjale. Kõik, mis kuuled või loed, katsu südames läbi - kui palju Sina saad nendest mõtetest oma elus rakendada?

Julgust, et kombata piire ja armastust, et lasta lähedastel kombata piire enda jaoks.

No comments: