Sunday, March 29, 2009

Elamine on ohtlik!!!


Toon teieni Mati Ploompuu mõtteid RISKIMISEST. Nimelt elamine on kõige suurem riskeerimine üldse! "Mõistlikud" inimesed, kes "turvaliselt" harrastavad tugitoolisporti, riskeerivad suuresti kõige rohkem!

Ärge ostke autot, sest üks iga 145-st autost varastatakse. Ärge sõitke autoga, sest need põhjustavad 20% kõigist surmaga lõppevaist õnnetustest. Ärge jääge koju, sest 17% kõigist õnnetustest juhtuvad kodus. Ärge kõndige tänaval või kõnniteel, sest 14% kõigist liiklusõnnetustest juhtuvad jalakäijatega. Ärge reisige õhus, raudteel ega vee peal, sest 16% kõigist õnnetustest juhtuvad seal. Muuseas, vaid 0,1%, s.o. üks igast tuhandest surmast toimub kirikus, nii et kirik on maailma turvalisim paik.
Paljud mägironijad, kes alistasid Everesti, ei jõudnud sinna tippu esimesel katsel. Kuid nad ei loobunud, vaid jätkasid üritamist. Riskeerimine on eluviis, mitte ühekordne kogemus. Mõni ronija saavutas oma eesmärgi alles peale mitut nurjunud katset. Kas neid võis pidada läbikukkujaiks peale luhtunud katset? Kui nad oleksid sellega leppinud, siis küll. Selle asemel, et nimetada ebaõnnestumisi nurjumiseks, nimetagem neid õppetundideks.

Walt Disney vallandati ajalehe toimetaja poolt ideede puuduse tõttu. Samuti läks ta mitu korda pankrotti enne Disneylandi ehitamist. Siiski jätkas ta ronimist, riskeerimist... Michael Jordan heideti välja keskkooli korvpallimeeskonnast, kuid ta jätkas mängimist. 1905. aastal lükkas Berni Ülikool tagasi ühe noore füüsika tudengi dissertatsiooni, nimetades seda väheoluliseks ja mõttekujutluseks. Üliõpilane, Albert Einstein, oli pettunud, kuid mitte löödud. Ta ronis oma mäele järgmisel aastal.

Need, kes ei soovi riskeerida millegagi, riskeerivad tegelikult kaotada kõik! Mitte tegutsemine on suurim risk üldse! Ühe ranna vetelpäästjate ruumis rippus suur silt: "KUI KAHTLED, MINE!" Kas Sina oled valmis "riskima" selleks, et teist inimest (sõpra) aidata?

Rohkem võid lugeda:
http://parnu.advent.ee/index.php?leht=sona&kp=31.01.2009

Julgust "riskida" ja teha valikuid!

No comments: