Wednesday, February 18, 2009

Mina, Sina ja maailm!


Inimene näeb maailma läbi enda, mitte sellisena nagu maailm on.

Uskumatu, kui isiklikult inimesed kõike võivad võtta. Kui juhtub olema parasjagu mõni teema inimesega (ükskõik kas positiivne või negatiivne), siis kõike Sinuga seonduvat vaadatakse läbi selle. Kõiges nähakse konspiratsiooni.

Eile sain koosa raamatupidajalt, et mis ma pärin nii palju nende arvete kohta. Kui oled koeralt hammustada saanud, siis ei kipu Sa teda sügama ega silitama minema. Nii ka minu puhul. Ega väga ei kibelenud tema kabinetti. Kuna üks müügimees liikus parajasti trajektooril mina - raamatupidaja (õigemini oli raamatupidajast möödumas), siis palusin tal vajalikud paberid raamatupidajale viia. Ega müügimees teadnud asjast midagi. Viiski ja tegi nalja, et näe, Kristiina ise ei julgenud tuua :D (Raamatupidaja on ennegi naljatanud, et näe, just siis kui tema vaatab, et mis tore suur number kontol on, tuleb Kristiina ja annab üle suure arve maksmiseks). Mõne aja pärast marssis raamatupidaja turris olekuga minust mööda. Nali läks hinge.

Aga isegi siis kui on mingi positiivne teema pooleli. Proovi saata ühine kiri sõpradele, töökaaslastele üldise tähelepanujuhtimise teemaga (ükskõik kas innustada midagi rohkem märkama või siis tähelepanu juhtima millelegi) ja kui üks saajatest on antud isik, siis võtab tema seda isiklikult. Igaljuhul tekib tal küsimus - miks Sa pidid teised sellesse kaasama. Või siis pane miski mõttetera skype'i või msn'i nimeks. Kuigi teema on nii üldine ja teised ei tea teievahelisest asjast midagi.


Tuli kohati väga abstraktne mõttekäik, aga loodan, et said aru. Igaljuhul asjad ja teemad ei ole alati nii isiklikult suunatud kui kipume seda võtma. Sellega elab inimene oma elu raskemaks kui on kui hakkab võtma kõike nii isiklikult.

Siin ongi koht jälle selle sisetunnetuse kohta. Emotsioone kõrvale jättes on meil vastused teada - meil on sisetunne, mis ütleb kuidas käituda ja mida arvata. Aga NB! Emotsioonid tuleb kõrvale jätta. Nagu Mehrdad (Iraani sõber) ütleb: "Life is beautiful till you have peace in your heart! That is wise way of living!"


Avatust, et võtta vastu rõõm ja armastus, mis meie jaoks on täna valmis pandud!

3 comments:

Saila said...

ha-ha-haaaa :D :D

võta vastu rõõm ja armastus , jäta EMOTSIOONID kõrvale!!!

no on geniaalne!
- ja katsu seda nyyd võtta mitteisiklikult- absurditar kuubis!

Kristiina said...

No eks me pea ikka püüdlema paremuse poole (palju tahad, vähe saad, vähe tahad, midagi ei saa).

Pealegi, kas pole kuulnud ütlemisest - Sihi kuud - kuigi ei pruugi seda kätte saada, maandud ikka tähtede sekka :)

Kristiina said...

Hmmm, jäi vist mainimata, et kui teha läbi mõni "teraskoolitus" nagu nt raamatumüük USAs ukselt-uksele 40 + ... kuumuses, siis mõistad peagi, et emotsioonidest pole sel hetkel kasu.

Mis annab ärritus? Mitte midagi, muudab vaid asja hullemaks!