Thursday, February 5, 2009

Kõik ei ole nii nagu nad esmapilgul tunduvad!


Kaks reisivat inglit jäid ühte rikkasse peresse. Pere ei olnud külalislahke ega pakkunud inglitele külalistetuba, vaid pani nad ööbima külma keldrisse. Kui nad asemeid tegid, märkas vanem ingel seinas auku ja müüris selle kinni. Seda nähes küsis noorem ingel: „Miks sa seda teed?" Vanem ingel vastas: „Asjad ei ole sellised, nagu paistavad."

Järgmisel ööl ööbisid nad ühes vaeses, kuid külalislahkes peres. Võõrustajad jagasid inglitega oma vähest toitu ja pakkusid neile magamiseks oma voodeid, et nad võiksid hästi välja puhata. Hommikul ärgates leidsid inglid peremehe ja perenaise nutmas, nende ainuke lehm, mis oli perekonna ainuke tuluallikas, lebas laudas surnult.

Noorem ingel küsis vanemalt: „Esimesel perel oli kõik olemas, ometi sa veel aitasid neid. Teisel perel ei olnud midagi, kuid nad olid valmis meiega kõike jagama, ometi sa lasid nende ainsal lehmal surra. Miks nõnda?" „Asjad ei ole sellised, nagu paistavad," vastas vanem ingel. „Kui me keldris olime, sain aru, et seinas olevasse auku on peidetud kulda. Sealne peremees oli mühakas ega soovinud head teha. Ma parandasin seina ära, nii et ta kulda ei leiaks. Järgmisel ööl, kui me voodis magasime, tuli surmaingel peremehe naisele järele, kuid ma andsin talle lehma. Asjad ei ole sellised, nagu paistavad."

Viimasel ajal tuleb eriti eredalt sisse vahe koostööpartnerite vahel (sh analoogilist teenust pakkuvate koostööpartnerite vahel). Mul on tõeliselt vedanud, sest enamus mu koostööpartnereid on nii fantastilised - nendega suheldes (tööalaselt) toovad nad alati naeratuse näole. Mõni üksik on eksinud ka sinna vahele, kellega on koostöö üks paras rist ja viletsus (ebapädevus ning tahtmatus olukorda parandada). Kuid seda viga annab parandada - neid väljavahetades (mis ongi hetkel teoks).

Inimesed, kes kohati tunduvad käredad ja näitavad iseloomu, siiski hindavad antud koostöösuhet. Olgu siis tegu emotsiooniga, mis "suhte rikastamise pärast" lisatakse või siis ebameeldivatest päevasündmustest tulenevate emotsioonidega. Pealegi mõni töö (eriti sellised, mis nõuavad piinlikku täpsust ja korrektsust) on eriti stressirohked. MOTT - mina olen kogenud "Igasugune agressioon on appikarje" selle paikapidavust.

Ehk kunagi ära langeta paikapidavat otsust (koostöö)suhete üle. Inimesi ja nende käitumise eripärasid õpibki tundma ajaga. Ka minul on loll komme inimestele alateadlikult väljakutseid esitada.

Me ei tea kunagi kõike. Seda mõistad üksnes aja jooksul. Mõned inimesed ilmuvad korraks meie ellu ja kaovad, mõned ilmuvad hetkeks ja saavad meie sõpradeks. Eilne on ajalugu. Homne on saladus. Tänane päev on – kingitus. Elu on nõidus, mille iga hetke maitse on kordumatu.


MILLEKS ON MEIL RASKUSED - SELLEKS, ET NEID ÜLETADA :)

No comments: