Saturday, February 14, 2009

Ära kadesta teise elu ...


... Sest koos teise elurõõmudega kaasnevad ka teise koormad.... Ja need võivad osutuda raskemaks kui kanda jaksame ...

Päris tihti olen kuulnud lauset: "Mis Sul viga elada, Sul on ju kõik nii hästi!" Ka ise olen (teismeeas eriti) kadestanud/soovinud kellegi teise elu. Üldjuhul kadestatakse neid, kes on ilusad, edukad, targad, soojad, kel on palju sõpru jne - ehk need omadused, mida ühiskond väärtustab. Oled aga mõelnud selle peale, et tihti peale need samad ilusad, targad, soojad ja head suhtlejad tunnevad ennast kõige üksikuma inimesena maailmas. Kuna nad on ümbritsetud paljude inimeste poolt, saavad palju imetlusi ja tähelepanu, kuid eriti ei julgeta neile läheneda. Neid võetakse kui kättesaamatut Sinilindu.

Mured ja probleemid on garanteeritud iga inimese elus. Need on lihtsalt proportsionaalsed rõõmudega. Inimese õnn sõltubki sellest, kuidas ta reageerib oma elule. Nagu ka alustav ettevõte - ettevõtjad seisavad alustades silmitsi samade probleemidega, edu sõltub reageerimiskiirusest ja viisist.

Teisi tasub vaadelda siis, kui tahta selgusele jõuda enda põhiväärtustes. Ehk mida hindad Sa oma konreetses sõbras kõige rohkem? Mitut sõpra vaadeldes saadki selguse oma põhiväärtustest. See võib aga aidata paremaks inimesks saada. Kasvõi otsuste vastuvõtmisel oled teadlikum, mida arvestada ja mis otsus Sind kuhu viib...

Me näeme teiste elude jäämäetippe. Me imetleme ja hoiame ligi nende poole, keda kaunistab päikese (soojuse ja rõõmu) sära. Sellest teinekord ka piisab. Päikest me ka kätte ei saa, kuid kui ta paistab, siis tuju on kõigil rõõmus :)


Päikest südamesse!

PS! Kui googeldasin pilti "envy", siis millegi pärast paljud pildid olid rohelise koloriidiga ...

No comments: