Thursday, November 20, 2008

Sümpaatia ja antipaatia


Inimesed jagunevad isiklikul tasandil meie jaoks kaheks - ühed on need, kes mõjuvad sümpaatsena ja Sa lihtsalt tunned nende seltsis ennast hästi; ja teised on need, kes kindlasti on toredad inimesed, lihtsalt Sina tunned nende vastu antipaatiat. Teie isiksused ei sobi kokku.

Katriin oli see imepärane inimene, kes tuletas meelde, et kui on antipaatia, siis poe või nahast välja, aga te ei sobi kokku. Pole siis mõtet liigselt stressata. Ole üle sellest ja puutu nii vähe kui võimalik ja nii palju kui on vajalik selle inimesega kokku.

See kehtib ka inimese isiksuse kohta - mõni inimene on ambitsioonikam, teine aga hindab eelkõige turvalisust (ja lihtsust). Kuna annan strateegilist juhtimist, siis saab ülevaate inimese isiksusest ruttu. Ja need, kes hindavad pigem lihtsust, siis nende jaoks ei saagi strateegiline juhtimine kunagi põnevaks. Nad saavad küll põhimõttest aru, aga see ei saa neile loomupäraseks mõttelaadiks.

Täna oli meil firmaga (põhitöökohaga seotud) visioonipäev. Meeskondlik päev, kus töötasime välja missiooni, visiooni ja sloganit. Kui enamus töötajaid nägid selles kasulikkust, siis laopoisid arvasid, et tegu oli täiesti raisatud ajaga.

Majndusteooria näeb ette, et visiooni loomisel tuleks kaasata võimalikult palju inimesi. Tee mis Sa teed, aga mõne inimeseni ei jõua see sellegi poolest.

Ehk tee, mis Sa teed, aga arvesta inimeste eripärasid. Oidu hindamaks olukordi ratsionaalselt!

No comments: