Friday, November 14, 2008

Inimene on mõistatus!


Inimene on mõistatus - mina endale kõige suurem ja igas meis ühes on kaks poolt: esivanemate arenguga kujunenud geenidest mõjutatud pool ja teist poolt kujundab keskond, kultuuriruum ja selles aksepteeritavad tõekspidamised.

Nii see inimloom on seatud kahe tule vahele - pidevas võitluses endaga (iroonia). Selle pideva võitluse tulemusena teeme ikka ja jälle rumalaid otsuseid ja valikuid ja kedagi teist pole süüdistada kui vaid ennast... Mis siis muud kui tulebki uuesti saada endaga sõbraks ja rõõmsana edasi minna.

Pisut teine teema. Käin juba kolmandat nädalat hommikuti ujumas. Naiste riietusruumis saan tihti uusi elamusi ja emotsioone. Kuna ei taha kedagi arvustada, siis jagan neid alati ainult Ristoga. Täna aga oli duširuumis noor tüdruk (20 ringis), kellel oli lopsakas karvakasv jalgadel. Tagant kohe esimese pilguga ei öelnudki, kas tegu on noore mehe või naisega. Millest see siis tuleb, et naised enda eest ei hoolitse?

Ristol on selle koha pealt õigus - eks see kodune kasvatus ole. Nagu mul üks tuttav naisterahvas ütles (nähes mind jalgu raseerimast) - ma kah ükskord proovisin - need ju kasvavad kohe tagasi. :D Siiski-siiski, võiks ju natukenegi enda eest hoolitseda - see on austus enda ja ümbritsevate inimeste vastu. Kui käiakse ikka kesksooliselt riides, siis ei tasugi nuriseda, et naisena ei kohelda. Või kasvõi see kaalu teema. Praegu on mul põhiline kontoritöö - ja tuleb tunnistada - kui on vaja teha poolkõva tööd (see, mis ei meeldi), siis tekib ikka igavusest "näljatunne". Nüüd on siis inimese enda otsustada, kas rahuldada seda petlikku näljatunnet või siis olla sellest üle. Oma muresid ei tasu kah koogiestesse matta. Mine trenni, ela enda negatiivsed emotsioonid välja.

Nagu mu kallis inimene ikka muigab Delfi naistelehe kohta - "Võtsin 30 kg juurde. Mees ei armasta mind enam. Ma ei saa aru miks?" (tegemist siis mitte sünnitusjärgse naisega). Ja siis teised naised kiidavad takka - "ju ta siis ei olnud tõeline armastus! On mölakas!" jne. Tee silmad lahti, ära süüdista maailma oma muredes ja valedes otsustes.

Sind võetakse täpselt sellisena nagu Sa end serveerid!

No comments: