Thursday, October 23, 2008

Väikesed võidud


Each day of your life, as soon as you open your eyes in the morning, you can square away for a happy and successful day. It's the mood and the purpose at the inception of each day that are the important facts in charting your course for the day. We can always square away for a fresh start, no matter what the past has been. It's today that is the paramount problem always. Yesterday is but history.

Author: George Matthew Adams

Küll on hirmus pime elu kui ei osata rõõmu tunda väikestest võitudest. See on sama hea kui jätta 10 krooni maha vedelema suhtumisega, et isegi leiba ei saa selle eest.

Paraku igapäevaselt ei ärka inimene üles nägu naeru täis: „Today is my day! Uhuuu, mul on tervis korras, jäsemed töötavad, leib laual, katus peakohal...!” Kui leidubki mõni selline inimene, siis peetaks teda ilmselt napakaks. Inimene oskab olemasolevat hinnata alles siis, kui ta on sellest ilma jäänud või on tekkinud reaalne oht sellest ilma jääda. Siis püsib tänutunne just niikaua kui suudab seda indiviidi „haugi mälu” kinni pidada.

Kui hüpata hoota kaugust, siis tulemus sõltub suuresti sellest, kuhu on pilk suunatud. Kui vaatad otse enda ette maha, siis ei saagi märkimisväärset tulemust tulla. Kui pilk on juba hommikul suunatud võitudele, siis tulevadki võidud. Mitte ühelgi inimesel ei ole iga päev miljoni tehinguid! Aga meil kõigil on paarikümne – paarisaja – või paarituhandesed „tehingud” päevas. Jagada oma rõõme kõrvalseisjatega tõmmatakse ka neid võidulainele.

No comments: