Friday, April 9, 2010

Emotsioon kui valuuta


"Happiness is when it's shared" (filmist "Into the wild"). K6ikjal on keegi, kes tahaks vahetada maise "vara" sooja emotsiooni vastu.

T6sielul p6hinevas filmis "Into the wild" kohtas peakangelane algul keskealist hipipaari, kes tahtsid ta eest hoolitseda v6i v2hemalt raha anda unistuse teostamiseks. Oma edasisel teel kohtas ta vanurit, kes tahtis ta adopteerida oma lapselapseks, sest ta enda j2rglane oli surnud. Tal ei olnud p2rijaid.

USAs olles "lapsendasid" mu keskealine abielupaar, kelle enda lapsed olid juba suureks kasvanud. Emal ei olnud kunagi tytreid olnud ja ta nautis juuksevidinate jm girly stuff ostmist. Ukselt uksele k2ies kohtasin suures villas elavat vanah2rrat, kes oli haritud ja palju reisinud. Ta soovis, et me (toanaabriga) l2heksime tema poole elama USAs oleku ajal. Ta tahtis kellegi eest hoolitseda ja tunda end vajalikuna.

Austraalias olles elame juba m6nda aega yhe pere pool ja pereema vanemate pool vahelduva eduga. Ehk igal pool leidub inimesi, kes ootavad kedagi. Inimene ei ole loodud yksinda olema. Nooremad inimesed otsivad seltsi, lohutust, m6istmist. Keskealised ja vanemad inimesed otsivad seltsi, v6imalust oma teadmisi ja elukogemust edasi anda, kellegi eest hoolitseda ning end vajalikuna tunda.

You just have to go out and meet with thouse pople. The whole new world opens up to you!

No comments: