Friday, October 23, 2009

Kokkulepped (renoveerimine)


Sõpradelt tööd võtta on ohtlik, kuid mõistlik!

Eriti praeguses olukorras on mõistlik uurida sõpradelt-tuttavatelt kellel on eelnevalt kogemust ehitusega. Facebook on nt selles osas eriti tänuväärne. Kui huviline tekib, siis saab kohe joonise (planeeringu) teele panna ja küsida talt pakkumist tööde mahule ja maksumusele.

Sõprade puhul on ohtlik aga see, et kui lepid kokku üldise mõiste nagu nt “vannitoaremont”, siis võid hiljem riidu minna. Teil lihtsalt on erinevad arusaamad selle valmimisjärgust. Mõistlik on ära fikseerida maksumus ning tehtavad tööd. Mina läksin oma vannitoaremondiga selles osas alt, et rääkisime sõbraga vannitoast, fikseerisime ära ka maksumuse, kuid kuna tal oli võimalik ja huvi kohe alustada, siis seda ta ka tegi. Õnneks H pushis, et ma ikka küsiks tööde nimekirja. Ehitajast sõber saatiski paar päeva pärast korteris toimetamist. Võhklikule pilgule tundus kõik OK, H aga tõi välja mitmeid töid, mis nimekirjast välja olid jäänud. Tuligi välja, et küsitava summa eest oli ta valmis tegema mulle pooliku vannitoa.

Mõistlik on küsida siis koos teostatavate tööde nimekirjaga ka nimekirja töödest, mis lisaks on vaja teha terviklahenduse saamiseks. Nüüd siis otsin ja mõtlen lahendust enda vannitoale... .

NB! Kasulik portaal: http://www.renoveeri.net/

No comments: