Tuesday, October 20, 2009

Ehituspidu


Palju olen õppinud ehituse käigus ja nii palju on veel õppida. Palju on vältinud ämbrite kolistamist tänu sõpradele.

I asi, millele mõelda on kuhu kogu ehitussodi panna. Üks võimalus on tellida konteiner. Konteineri puhul aga maksad Sa päeva eest ning lisaks on oht, et ka teised panustavad selle täitumisse. Teine võimalus on muretseda järelhaagis ning sellega ise sodi ära viia. Muidugi on alati tore, kui Sul on sober, kellel on kastiga auto :) NB! Pühapäeviti ei ole prügilad lahti. Ehitusjäätmeid võid viia Ehitusjäätmete prügilas (Koplis). Eelnevalt võib järgi uurida need lahtiolekuajad.

Koristustalgute jaoks on mõistlik varuda:
1. Mootorsaag vana mööbli, liistude jms peenestamiseks kui on põletusvõimalus;
2. Hulgaliselt pahtlilabidaid tapeedi ja vana värvi (põrandad, uksed jm) eemaldamiseks;
3. Kuumaföön (tasub silmas pidada ka elektrijuhtmete võimsust);
4. Raudkang erinevate liistude jms;
5. Töökindaid;
6. Suuri musti prügikotte – mitu rulli;
7. Hari;
8. Mitu kühvlit;
9. Paar ämbrit;


Vanemate majade puhul võib juhtuda, et krohv on seina küljest väga lahti tulnud. Sõber ehitaja rõhutas – kui hakkab näpu taha, tõmba maha. Sel juhul tasuks silmas pidada, et see puuvõrestik, mis seal all on, alles jätta. Sinna peale saab uue krohvikihi panna.

TAPEEDI EEMALDUS
Kas osta spetsvahendit ja seda peale kanda või hakkama saada käepäraste vahenditega. Pesupulber kuumas vees kanda harjaga tapeedile. Lasta sisse imenduda ja siis 2 – 3 korda uuesti. Siis tõmbad tapeedi lihtsalt seinast maha. Vesi üksi nõrguks tapeedilt muidu maha, pesupulber aitab veel kauem püsida.

Muide, enne kui maalri kutsud, on Sul vaja kindlaks määrata, mis Sa tahad seinaga teha – kas tapeetida või krohvida. Vastavalt sellele on ka seina taastamine. Kui seina tapeetida, siis kannatab rohkem vana krovi kasutada, sest tapeet hoiab seda koos. Kumera seina puhul aga tuleb arvestada tapeedi valikut. Nimelt paanid jooksevad sirgelt, aga kumera seina puhul võivad vahed sisse tulla. Muster valida siis vastavalt lollikindlam.


Homme juba uued mõtted :)


PS! Kommentaarid ja kogemuste vahetused on alati teretulnud ;)

No comments: