Wednesday, August 12, 2009

Tubli naine


Tubli naine on oma mehe kroon, aga häbitu on otsekui mädanik tema luudes. / Õp 12:4/

Tubli naine rõõmustab oma meest ja see veedab oma aastad rahus. / Srk 26:2/

Tubli naine on palju enam väärt kui pärlid. Kes leiab tema? / Õp 31:10/

Pooldan naiste ja meeste rolle (kui sellest veel pole aru saadud). Oma põhimõtteid pole julgenud selles vallas liiga avalikult välja öelda, kuna tänapäeval pole poliitiliselt korrektne “šovinist” olla.

Nagu Verner eilse sissekande kohta ütles “tegelikult võtab alati naine mehe rajalt maha, mitte mees. Naine paneb nö "pilgu peale" ning mees hiljem mõtleb, et tema oli algataja”. Tegelikult on mõlemal oma osa teha. Naine näitab rohelist tuld ja mees vormistab asja. Sama põhimõte peaks kehtima ka abielus. Tark naine on see, kes toetab oma meest kõiges. See ei tähenda alati kõigega nõustumist ja meest vaimselt paksuks toitmist. Kes meist ei kukuks. Kui mees kukub, siis naise poolt oleks kuritegu silitada tema pead ja öelda, pole midagi, istu edasi siin porilombis, pole vaja püsti tõusta, võid veel kukkuda. Jah, lohutma peab ja naine peaks olema piisavalt intelligentne ja usaldusväärne, et mees temaga saaks kõigest rääkida. Kuid naine oma KUULAMISEGA peab aitama mehel mõista, et porilompi ei tasu ka istuma jääda. Kosumisaeg peab olema, kuid see ei toimu ka poriloigus.

Teistsugune äärmus pole ka hea. See, et naine kaikaga kogu aeg seljas elab ja muudkui karjub: “Sa oled juba 2 aastat samas firmas töötanud ja ikka veel pole positsioonil tõusnud!” Kodu peab olema koht, kuhu Sa tahad tulla, kust leiad tuge.

Siin seisnebki naiste maagika – olla mehele vääriliseks kaelaks. Naine mõjutab oluliselt mehe elu ja tema edukust. Naise teha on, kas mehe ülejäänud elu pärast abielu on põrgu või pigem rõõmuaastad. Kas mees kasutab oma potentsiaali ja areneb pidevalt edasi (olles vitaalne) või söödetakse ta vaimselt paksuks ja lõpuks ei jaksa ta midagi teha. Aga nagu kuningas Saalomon (maailma üheks targemaks meheks peetud) küsis: “Kes leiab tema?”

3 comments:

Verner Keel said...

Selline naine keda kirjeldasid on väga ihaldusväärne. Naine, kes suudab avada mehe potentsiaali on väärt loobumist teistest "külvivalmis põldudest".

Ise olen kummalisel kombel olnud peegelsümmeetrilises olukorras: olen avanud mitmete naiste potentsiaali, ent ise jäänud siiski lukku. Alles mõned kuud jõudsin tõdemusele, et mul tasub vaadata tõsiselt vaid neid naisi kes suudavad avada ka mind. Et toimuks kahepoolne toetus ja avamine.

Paljude suurmeeste eluloos on just naine see, kes on mehe potentsiaali avanud. Ent suurmees või mitte: oma potentsiaali täismahuline rakendamine on igal juhul äärmiselt oluline selleks, et surivoodil õndsalt naeratada :)

Verner Keel said...

Olukord, kus avastad, et oled terve elu vaid erinevaid põlde kündnud ning oma tõelised unistused ja eesmärgid täitmata jätnud on äärmiselt ebaihaldusvärne :)

Käopoeg said...

Nii nagu ahvikarjas, oli ja on ka inimkarjas osad isased polügaamsed oma geneetilise koodi poolest - naised lendavad neile peale juba lõhna tõttu. Kui selline polügaamne mees naise võtab, ei aita mitte miski - see mees lihtsalt peab saama oma seemet paljudele külvata. Su jutt kehtib ülejäänute meeste puhul, mitte Tarmo Urbide ja Tanel Padarite kohta.