Tuesday, June 16, 2009

Prantsusmaa


Eestis tagasi. 2,5 nädalat olin Prantsusmaal. Ilmselt oli see nii super reis, et oli vaja lõpetada meeldejääva seigaga – eile oma tööpäeva alustades pärast puhkust lendas kõvaketas vastu taevast ja pm kõik failid läksid parematele jahimaadele. Kuna ma ei teinud regulaarset back upi, siis ilmselt oli mul vaja uut algust kõigele :D

GENERAL
VÄGA vähesed oskavad inglise keelt. Vahet pole kas naeratad ja lalised lapse kombel või räägid inglise keeles, suurt nad Sust aru ei saa.

Hiljuti võeti Prantsusmaal vastu tore seadus – alla 26. aastased EL kodanikud saavad kas soodsamalt või siis tasuta (nt Louvri põhinäitus on tasuta vm muuseumid/kunstinäitused või siis soodsamalt; transport kuulub soodustuse alla).

Kell on 1 h taga.

Tänava söögikohas/restos maksab tavaline pasta 13,5 EUR.

Koertel on oma ekskremendi plats – asfaldile on joonistatud kakav koer koos noolekestega platsi poole. Plats ise on ca 4 m2. Ilmselt on Prantsusmaa koerad nii intelligentsed, et peremehe seletuse peale hakkavad hädale ettenähtud pisikese platsi peal.

Vana süsteemi järgi on autode numbrimärgid eest valge ja tagant kollase taustaga. Uue süsteemi järgi on mõlemad valged.

Prantslased on rahvuslased, eelistades oma jutu järgi enim Peugeot, kuid tänavapildis torkab siiski enim silma Citröenid. Alles siis tuleb Saksa raud. Kuna ruumi on vähe, siis kasutusel on suuresti ahistaja autod (st 2 uksega).

Autot parkides ei jäeta käsipidurit peale. Autoid parkides (üksteise taha) ei priisata ruumiga ja kui keskel olev auto tahab välja saada, siis ta nügib ees ja taga olevaid autosid seni kuni välja mahub.

No comments: