Wednesday, September 24, 2008

Tingimustega armastus


ÄRA LASE VÄIKESEL LAHKARVAMUSEL KAHJUSTADA TÕELIST SUHET!

Hirmus on vaadata kõrvalt suhteid, kus valitseb tingimustega armastus. Kaks inimest elavad koos ja teevad teineteisele (üldiselt naised meestele) pidevalt märkusi ja ettekirjutisi: "Miks Sa arvuti taga istud. Miks Sa ei võiks selle asemel ehitada või parandada midagi. Näed ju, et nii palju on teha." Või jätkuvalt teema: "Mustad riided ei lähe iseenesest pesumasinasse. Pese enda järgi ise nõud puhtaks!" jne. Ehk Üks pool esitab teisele tingimuse, mille täitmisel saab teine pool armastuse osaliseks. Tähelepanu - need tingimused ei saa kunagi otsa! Alati on vaja midagi parandada, alati võiks INIMENE ideaalsem olla.

Ilmselt olen sellist tingimustega armastust ka ise harrastanud (õppinud ju ikkagi vanematelt). Õnneks on inimesed mu elus mind õpetanud ja suunanud. Tahaks loota, et ma ei saa kunagi ahistuseks oma kallile. Ja kui juhtuvadki hetked, mil muutun nõiaks, öeldaks mulle seda koheselt. Vahetu tagasiside (sisend) aitab ennast parandada (väljund). Kas Sina oled mõelnud selle peale, kuidas Sina mõjud oma teisele poolele? Kas oled valmis teda armastama tingimusteta? Kas oled valmis loobuma mõtetutest pisiasjadest harmoonilisema suhte nimel? Kui mustad, siis koos mustad, aga õnnelikud :)

Ja mis kõige hullem - kui elu mõõnaperioodil tehakse mõtetust pisiasjast elevant. Kuna enesehaletsus on peeneim egoismivorme ja suurimaid eneserahuldusvorm, siis otse loomulikult kraabitakse välja mineviku teemad. Sellega tehakse ennast veel suuremaks märtriks!



LAHKARVAMUSTE KORRAL OMA ARMASTATUD INIMESTEGA TEGELE AINULT HETKESITUATSIOONIGA!

Kommunikatsioon on kõige alus! Kui miskit häirib, räägi kohe sellest. Mõlemad avaldavad omapoolse arvamuse ja nägemuse asjast, leitakse lahendus ja LIIGUTAKSE EDASI. Söömisprotsessi juures ka Sa pistad toidu suhu, mälud, neelad alla - seedimisprotsess - väljund. See ei lähe taaskäitlemisele söömisprotsessina!!! Õpime loodusest, milleks ise nii palju ämbreid kolistada!

No comments: