Sunday, September 21, 2008

Kes valvab tuult, ei saa külvata, ja kes vaatleb pilvi, ei saa lõigata. Kg 11:1


Iga päev tähendab millegi loobumist. Me oleme justkui rong, mis sõidab pidevalt raudtee ristumiskohani, tehes seal valiku - milliseid rööpaid mööda oma teed jätkata. Iga otsus tähendab ühe teeotsast loobumist ja samas teisele sihtmärgile lähemale jõudmist.

Inimeste igipõline vastuolu nii era- kui ka tööelus on läbi aegade sama - inimeste piiramatute soovide vahel ühelt poolt ja ühiskonna piiratud ressursside vahel teiselt poolt.


Kas on siis mõtet karta otsuste tegemist? Teadvusta, et Sa loobudki pidevalt millestki, ja seda targemalt tee oma otsuseid. Sa ei saa samal ajal olla Tartus ja Tallinnas. Kui valikut ei tee, seisad lõpuks vihma käes tee ääres.



Tarkust otsustamiseks,


Kohtume sihtpunktis :)

1 comment:

Kristi said...

Aitäh jälle meelde tuletamast, Kristiina! Sul on väga asjalik blogi. Tihtipeale ringi joostes unustame, et on veel Keegi, kelle peale toetuda saab. Keegi, kellelt küsida nõu ja tarkust. Kas pole loomulik mõelda, et teame vastuseid, ja kui ei teagi, siis leiutame nn südame ja sisetunde põhjal. Hoolimata sellest, et Jumalalt tarkust küsides jääksid paljud rabelemised aset leidmata. Ehk sobib siia veel Koguja öeldut toetav mõttekäik:
"Sest Jehoova annab tarkuse,
tema suust tuleb tunnetus ja mõistus!
Tema talletab õigetele edu,
on kilbiks neile, kes elavad
laitmatult,
kaitstes õiguse radu
ja valvates oma vagade teed!
Siis sa mõistad õiglust ja õigust,
ja seda, mis õige on - kõiki häid
teid!
Sest siis tuleb tarkus su südamesse
ja tunnetus hakkab meeldima su
hingele! " /Õp. 2:6-10/

Päikeselist esmaspäeva! :)
Kristi H.