Thursday, August 28, 2008

Armastus ei hääbu kunagi!


Paar päeva tagasi piiritaguse komandeeringu käigus kohtusin lõpuks oma koostööpartneriga. Balletitantsijast oli saanud arvestatav transpordifirma osakonnajuhataja. Mehe balletitantsija karjäär jäi poolikuks alkoholi pärast. Nimelt oli tal õnnetu armastus, mis pani ta jooma, ja nii sai ajutine allakäik alguse.

Olgu inimene kui ambitsioonikas, eraklik vms tahes, vajab ta enda kõrvale kedagi. Armastus on samasugune vajadus nagu toit, vesi, õhk jne. Iga elu on tõusude ja mõõnadega. Pärast pikka väsitavat päeva vajab igaüks kedagi sooja ja mõistvat, kedagi, kes ta kõrval oleks, toetaks igal ajal, ka kaotushetkedel.

Kahjuks on süda nii "mõistmatu" ja "põikpäine", et ta ei kuula sõna. Küll mina olen proovinud enda südant veenda mitmel korral, aga ei. Hetkel, mil ma kõige vähem oodata oskan, või inimene, kellest ma kõige vähem arvata oskan, otsustab mu süda hakata tundma ebaratsionaalseid tundeid tema vastu. Ja inimesed, kes on faktiliselt ja loogiliselt igati super, ei taha mu südamesse sel moel mahtuda. Ilmselt on nii mõnegagi veel. Sest osadel "veab" - leiavad kohe enda teise poole ja on koos õnnelikud (Nt Marju ja Joel, kelle pulmas ma laupäeval käisin - pildil. Mu elu ilusamad pulmad). Ja siis on teine osa inimesi - need, kes on vallalised (veel).

Erinevate mõjutegurite (nt vanuse lisandumine, sõprade mõju jne) tulemusena hakkavad need vallalised inimesed lollusi tegema. Kes sügeleb alko järgi, kes võtab endale "ajutisi lahenduse" jne. Naised kipuvad tihti sõbrannade õla najal "nutma", et mis teha. Paraku see ei aita.

Iga inimene on erinev, igaühe jaoks on oma aeg. V-o Sa kasvad hetkel oma teise poole jaoks. Hirmus mõelda, kui oma suure sügelemisega kohtud oma õigega, aga kuna aeg pole veel küps, läheb kõik lörri. Ükski inimene ei saa teisele öelda, mida teha. Ainult Sina üksi oma südames tead, mida teha. Valulikele teemadele vastuste küsimine südamelt on üldjuhul ebameeldiv - kõik variandid on ebamugavad. Üldjuhul ainult üks lahendus toob rahu. Vali see, kuula seda nõu.

Naudi praegust hetke, see ei kordu. Muretsemine siin ei aita. MURETSEMINE ON TÄNASE PÄIKESE VARJUTAMINE HOMSETE PILVEDEGA.


PS! Kirjutan sellest kuna näen enda ümber palju vallalisi (mehi ja naisi), kellel on suur soov leida endale teine pool. Küll oleks hea kui igal nõrkusehetkel saaks toeks olla ja meelde tuletada - oota, küllap tuleb ka Sinu hetk. CONTROL THE CONTROLABLE AND DON'T WORRY ABOUT THE REST!

5 comments:

Karin said...

"CONTROL THE CONTROLABLE AND DON'T WORRY ABOUT THE REST!"

K6lab nagu Southwestern? :D

Kristiina said...

Eks Dan Moorelt ongi see tulnud ;) Õppisin sealt palju :)

Thredahlia said...

Seda sõbranna õlga ei tasu siiski alahinnata. Sõbranna/sõber ei saa aidata, aga enda jaoks aitab asjade läbirääkimine küll paljutki selgemaks mõelda - nii nähtud kui kogetud aja jooksul. Sõbrad on hindamatud, ka selles mõttes.

Aga selle õige leidmisest... Me oleme kõik unikaalsed ja erinevad. "Õiget" ei ole olemas! :) ...ja armunud olek ei kesta igavesti, ei tasu loota. Kavalad on need, kes kasutavad seda vasikavaimustuse perioodi, et õppida teist inimest enda kõrval hindama ja harmooniliselt koos olema, austuse ja usaldusega. Siis saabub ka argipäev valutumalt, vast ehk isegi õnnelikult.
Puhas bioloogia, kehakeemia ja sigimisstrateegiad - looduse vastu ei saa.

Lihtsam on ju käega lüüa ja uuesti armuda, eks... :D Paljud valivadki selle tee.
Aga kas elu peab alati lihtne olema?

Kristiina said...

Eks looduseski suur leek põleb kiiresti ära. Ilmselt ka armumise ja suurte ovatsioonidega on nii.

Samas jälle tuleb tunnistada, et ei suudagi enamus inimestega nii lähedasse suhtesse astuda. Pakun, et teine pool peaks olema selline, kellega on see avatus olemas. Samas jälle kuna inimesed on erinevad, siis äkki osadel inimestel on kerge enda jaoks mõelda see avatus ja suhtesse astuda.

Paljud on jah öelnud, et tegelikult armastama õpitakse. Osade puhul pole seda õiget armumist olnudki selle teise poole juures. Tore oleks kui kommenteeritaks, kellel mis kogemus on olnud. Siis saab jälle targemaks :)

evli said...

Teeme ühe tee ja koogi või lihtsalt juustevärvimise ja seletame siis naiselikult ;) See ju nii pikk jutt, et ei jõua kirja panna :D