Monday, November 16, 2009

Kas peaksin kartma (Välkarid tegutsemas jälle)?


Just siis kui hakkasin usaldust taastuma msni vastu, ilmusid usinad välkarid välja. Kas peaksin kartma?

Mingi tüüp oli pääsenud mu msni. Tema facebooki küsimise peale vastasin, et pole huvitatud. Vastus ei tulnud üllatusena:
Johanna says:
come on you are estonian aren´t you? then I know you are fat, what do you mean you are not interested? do you think I wanna fuck you? You are a fat moneyless estonian get real.

Järsku ilmus postkasti teade:
Laura sent you a message.

--------------------
Subject: hi

I knew you were ugly you have the fattest legs ever, a beer belly and looks like someone burned your AIDS face in the oven.

So sorry but I am gonna have to do something serious about you.
--------------------

Nüüd on küsimus, kas peaksin kartma?

6 comments:

Verner Keel said...

Blokeeri sellised e-maili aadressid nii oma MSN-is kui ka e-postkastis.

Kristiina said...

Jah, msnist välja visatud, aga kas sellised ähvardused võivad ka ohtlikud olla? Muu mind väga ei kõigutagi.

Verner Keel said...

Enamikel juhtudel ei ole tegemist tõsise ohuga. Kibestunud inimene lahmib lihtsalt kõigiga.

Tema tekst andis mõista, et ta ei tea Sinust sisuliselt mitte midagi ning seega ei ole tal võimalik Sulle midagi halba teha.

Pervosid peaks träkkida saama. Peaks mõne Itimehe käest uurima, et kuidas e-maili saatja & MSN-i tüübi IP aadressi kätte saaks. Kui see on olemas, siis saab pea aadressi täpsusega teada kust kohast see tüüp lahmib.

Kuid sama saab teha ka pervo:) Enda kaitsmiseks on võimalik minu teada IP aadressit kuidagi kaitsta nõnda, et seda ei ole võimalik igal ühel välja võtta.

Unknown said...

Ei pea Sa midagi kartma. Tavaline spam või inimesed, kelle elu on tapvalt igav. Jätkub Skype, Msni ja kõige muu jaoks. Block peale ja rahu majas. Mõnda aega uusi aadresse acceptida ei tasu. Omast kogemusest Skypes tean, et mõni reaalselt haige inimene võib Sind lisada kümne eri nime alt ja oma jubedat juttu jätkata. Kõige paremini aitab, kui Skype, Msni, Yahoo ja moodes profiilides mingeid andmeid pole - eriti riiki, nime, sugu ja vanust - siis ei huvitu Sust eriti keegi. :)


Rahu südamesse!

Unknown said...

MUUDES *

Anttix said...

"Peaks mõne Itimehe käest uurima, et kuidas e-maili saatja & MSN-i tüübi IP aadressi kätte saaks"

Oeh! Mul on hea meel, et meile omistatakse pea üleloomulikke võimeid, aga päris nii lihtne see asi ka ei ole.

Vaata, telefoninumbri järgi saab ka teada, kus inimene elab ja mobiilivõrgu logisid uurides saab teada umbes kus ta kõnelemise ajal asus (mis tugijaama kasutas), aga see ei tähenda seda, et suvaline huviline sellisele infole ligi pääseks.

Isegi võimustruktuuridel on raske lahendada üle riigipiiride ulatuvaid keisse, kus kõne on tulnud kuskilt väljamaa numbrilt. Ilma mõjuva põhjuseta (üldjuhul kohtu luba) ei tohi operaatorid seda infot välja anda.

IP-dega on asi veel keerulisem.
Esiteks ei pruugi Sa MSNi kaudu üldse teise poole õiget IP-d näha, kuna side käib läbi Microsofti serverite. Mine seleta nüüd Microsoftile, et Sa tahad saada teada kellegi IP aadressi, kuna Sul on tema vastu ebaterve huvi .... ;)
Isegi kui Sa IP teada saad, siis saab küll vaadata enam-vähem linna täpsusega kus mingi IP asub ( http://www.geoiptool.com/ ), aga see on ka kõik. Sell võib tegutseda internetikohvikust, vabakasutusega WiFi levialast või tarvitada mingeid vaheservereid ja IP ei annagi enam rohkem midagi. Lõppkasutaja arvuti IP-d muutuvad ka ajas ja paljud suured võrgud isegi ei hoia detailseid logisid (suurte ülikoolide ühiselamud näiteks), kuna mida ei ole, seda ei saa kohtud välja nõuda ja adminnide aega ei kulu kellegi kolmanda huvides logides kaevamisele (see praktika on suuresti tekkinud just tänu muusikatööstuse pidevale "piraadijahile").

Internet on wild-wild-west. Neti kontrollimise keerukust näitab ilmekalt tõsiasi, et hoolimata tugevast poliitilisest tahtest ja hulgast kõrgesti makstud asjapulkadest ei suuda isegi Ameerika Ühendriigid ohjata äärmuslike islamirühmituste läkituste levitamist interneti teel ega tabada neid läkitusi netti üles riputavaid tegalasi.

Ühesõnaga kui asi puudutab mingit netiahistamist siis ....

Kas suu on peas, millega halvasti vastu öelda?
Mõistus on peas, millega end maha rahustada? Milleks siis veel mingeid IP-sid taga ajama hakata?