Sunday, March 7, 2010

Inimsuhe kui taimekasvatus...


Iga inimsuhe on nagu taim. Selle elu saab alguse seemne istutamisest, kastmisest ja ootamisest, et kas l2heb kasvama. Kui v2ike taim on t2rganud (suhe on alguse saanud), siis pole m6tet seda igap2evaselt mullast v2lja sikutada ning kontrollida, kas ikka kasvab ja kas juured on ikka sygaval. N6nda ka suhte puhul - pole just m6tekas pidevalt teist kontrollida ning kahtluse alla seada "juure" sygavust.

Selleks, et t2rganud taim kasvaks, on vaja 6igeid kasvutingimusi - yldiselt on selleks p2ikesevalgus, vesi ja soojus. Kui Sa seda taimele ei taga, siis ta n2rtsib. Kui nt naine p2rast abielu (ja/v6i p2rast lapsesaamist) kukub mehe kallal n22gutama ega hoolitse enda eest, siis karta on, et nende taimeke n2rtsib. N6nda nagu taim kasvab ja vajab j2rjepidevat hoolitsust, vajab igasugune suhe (nii s6prussuhe kui ka romantiline) j2rjepidevat hoolitsust.

2rge kuivatage oma taimekesi, otsige v6imalust neid aeg-ajalt turgutada "v2etisega", kastke ja tagage sellele piisavalt soojust. Kui Sina ei tee oma osa, siis ei n2ita taim ka Sulle oma ilu!

Tarkust ja armastust, et oma kalleid v22rtustada :)