Friday, September 25, 2009

Lapsik õigustus


Keegi on teinud vea. Sul on tunne justkui peaksid kõva häälega välja ütlema (märku andma), et Sina oled omalt poolt õigesti käitunud.

Selline väiklane käitumine esineb pahatihti tööjuures (olen ka seda enda puhul erinevas vormis täheldanud). Selline käitumine on põhjendamatu, sest:
1. Kellele ikka meeldiks kui tema viga rõhutatakse, teise vea rambivalgusse toomisega tekitad temas trotsi;
2. Keegi pole Sind süüdistanud, järelikult pole vaja ka ennast kaitsta/õigustada. Eneseõigustusega tekitad küsimuse – miks Sa ennast kaitsed? Järelikult on põhjust.

Usun, et meil kõigil on arenguruumi suuremal või vähemal määral siinkohal – kuidas käituda väärikalt. Suhtu mõistvalt teiste vigadesse ja ka Sinu vead andestatakse ;)

Sunday, September 20, 2009

"Ei" pole vastus


Mida geniaalsem on idee, seda kiiremini tuleb "ei"!

Ideede geniaalsus seisneb nende uudsuses. Paraku inimesed kardavad uuendusi ja seetõttu kui Sul on vaja nende abi (ükskõik mis vormis), tuleb kõigepealt vastuseks "Ei". Ei aga on kohati sidesõna, mida kasutatakse igaks juhuks. See on nagu sügisel välja minnes võtad kindad igaks juhuks kaasa - ei teagi kas vajad või mitte, aga parem on kui on vajadusel on olemas.

Ühiskonna tugevamad ja edukamaid inimesi eristabki see, et nad ei "kuule" "ei"-d. "Ei" võib tulla teadmatusest, vastaja isiklikust mugavusest ja TURVATUNDEST (sellega ei kaasne riski).

Valikulist kõvakuulmist - mis vaja, lase endast mööda ;)!

Revolutsionäärid, maailmaparandajad


Ideaalne partner - ilusa kehaga, kena, hoolitsetud.

Huvitav on lugeda inimeste eelistusi II poole osas. Üldiselt kirjutatakse (nt orkut) seda, mida hea meelega nähakse enda kõrval oleval inimesel. Aga Sa ise? Milline Sa näed välja? Kas saan õigesti aru - Sa ootad ja loodad, et Su II pool oleks igati vormis, hoolitsetud ja käiks hästi riides, aga Sa ise pole valmis pingutama? Sa oled lõtv ("pehme kehaga"), spordiklubisse ei jõua, sest töö on nii pingeline ja õhtuks oled väsinud. Ajaga pehmusaste suureneb ja nendid "fakti" - mis teha, ma olengi selline.

Meie ülesanne ei ole maailma muuta. Nii kerge on näha teistes vigu. Küll on abikaasa nõme ja lapsed halvad. Kuna te ei "sobi kokku", siis lahutatakse. "Mis ma siis teen - pean taluma seda põrgut päevast-päeva?"

Muutused algavad meist endist. Me ei saa muuta teist inimest. Ainult Sina saad muuta oma "põrgu" paradiisiks. Kui Sa alustad enda suhtumise parandamisega, siis muutuvad ka teised, sest maailma tajud vastavalt oma maailmanägemisele. Kui Sead teistele standardid, kas Sa ise mahud neisse?

Monday, September 7, 2009

Lapsevanematele:


Isa kõndis poja magamistoast mööda ja vaatas, et voodi on kenasti
tehtud ja tuba korras. Seejärel nägi padjal ümbrikku, millel kirjas

"Isale".
Isa avas halba aimates ümbriku ja luges värisevate kätega poja kirja.

Kallis isa,

Mul on äärmiselt kahju sulle kirjutada. Ma pidin oma tüdruksõbraga siit majast lahkuma, et sinu ja emaga stseeni ei tekiks. Ma olen Stacy'ga tõelise armastuse leidnud ja ta on nii kena.
Aga ma tean, et te ei võtaks teda omaks kõikide nende keharõngaste, tätoveeringute ja liibuvate mootorratturi riiete pärast ja ta on minust ka oluliselt vanem. Aga asi ei ole ainult kires. Isa, ta on rase ka. Stacy lubas, et me saame väga õnnelikuks. Tal on oma järelhaagis-majake metsas ja terveks talveks küttepuid. Me unistame veel paljudest lastest. Stacy on avanud mu silmad ses osas, et marihuaana ei tee tegelikult kellelegi halba. Me hakkame seda ise kasvatama ja siis vahetame ecstasy ja kokaiini vastu. Vahepeal aga peame palvetama, et maailmas leitaks AIDSile ravi, et siis Stacy saaks ka terveks. Ta väärib seda. Aga isa, ära muretse, ma olen 15 aastane ja oskan enda eest hoolitseda. Ühel heal päeval tulen kindlasti teile külla, et te oma lapselapsi näeksite.

Armastusega,
Sinu poeg.

PS. Isa, loomulikult pole eelnev jutt tõde. Ma olen Tommi juures. Tahtsin sulle lihtsalt öelda, et elus on hullemaid asju kui minu kapi keskmises sahtlis olev lõputunnistus. Ma armastan Sind. Helista kui on ok koju tulla :)



See on lihtsalt nii hea spämm

Sunday, September 6, 2009

Tibide fenomen


Seda mõistan juba ammu, et kõigile meeldivad ilusad naised (NB! naistele meeldivad ka ilusad mehed). Aga pikalt ma ei mõistnud tibide fenomenist. R aitas mul seda mõista.

Naine näitab mehe staatust. Ega see ülihoolitsetud, tihti blondide (õhukeste) sirgendatud juustega tsikk ei pruugigi olla täiusliku iluga, aga justnimelt ülihoolitsetus enda eest loob kaasavarana legendi ja staatuse. Nende puhul teatakse, et ega iga mees ei jaksa sellist olevust endale lubada ja see tekitabki selle müstilise varjundi, mis paelub. Ega Ferrari ka ei ole teab mis praktiline auto ja teabki kas ta kiiruskatsetes esimeseks tuleb, aga legend on see, mis tuleb autoga kaasa.

Nii et naine mehe kõrval määrab tolle staatuse. Ilusaid naisi vaatavad kõik, küsimus on aga millise naise keegi enda kõrvale vaatab.

H ütles nädalavahetusel - kuidas saab üldse edukas olla kui oled pidevalt erinevate tulede vahel. Partnerid ja kliendid võivad elu tuliseks teha, töökollektiiv võib olla lõhestunud, kuid kui kodus ka rahu ja jõudu ei saa ... kaugele Sa nii jõuad?