Sunday, August 31, 2008

Ilus naine on silma paradiis, hinge põrgu, rahakoti puhastustuli!


Eile Ristoga linnas ringi sõites jäi pilk ikka nii mõnelegi ilusale autole pidama. Nii ongi - mõni mees kohe peab endale ilusa auto muretsema, kuna ta armastab neid pilke. Samuti on naistega - mõnel peab kohe nii ilus naine olema, et kõik talle järgi vaataksid. (Naise seisukohalt ei saa seda ka hukka mõista - tõesti on hea kui kõnnid mööda tänavat ja pilgud saadavad Sind. Pealegi - kui oled sellega harjunud, siis on see vägagi nauditav. NB! Seda eeldusel, et naine ei ole lihtsalt aksessuaar!)


***Iga inimene tahab olla eriline ja armastatud. Iga naine tahab tunda (ja olla) ilus. Kui neile kahele faktile välja mängida (suhtluses), siis on täistabamus!


Nädala keskel käisin ühe IT-lahenduspõhisel jälgimisseadme esitlusel. Toodi välja, et pooled müügikohtumised lõppevad kliendi märkusega: "Peaks selle oma naisele külge panema!" :D Kas Eesti naine on siis nii metsik, et vajab jälgimist:P ? Aga eks osad mehed kommenteerivad jah, et parem on võtta tagasihoidliku välimusega naine, siis on kindel ja muretu elu :D

Thursday, August 28, 2008

Armastus ei hääbu kunagi!


Paar päeva tagasi piiritaguse komandeeringu käigus kohtusin lõpuks oma koostööpartneriga. Balletitantsijast oli saanud arvestatav transpordifirma osakonnajuhataja. Mehe balletitantsija karjäär jäi poolikuks alkoholi pärast. Nimelt oli tal õnnetu armastus, mis pani ta jooma, ja nii sai ajutine allakäik alguse.

Olgu inimene kui ambitsioonikas, eraklik vms tahes, vajab ta enda kõrvale kedagi. Armastus on samasugune vajadus nagu toit, vesi, õhk jne. Iga elu on tõusude ja mõõnadega. Pärast pikka väsitavat päeva vajab igaüks kedagi sooja ja mõistvat, kedagi, kes ta kõrval oleks, toetaks igal ajal, ka kaotushetkedel.

Kahjuks on süda nii "mõistmatu" ja "põikpäine", et ta ei kuula sõna. Küll mina olen proovinud enda südant veenda mitmel korral, aga ei. Hetkel, mil ma kõige vähem oodata oskan, või inimene, kellest ma kõige vähem arvata oskan, otsustab mu süda hakata tundma ebaratsionaalseid tundeid tema vastu. Ja inimesed, kes on faktiliselt ja loogiliselt igati super, ei taha mu südamesse sel moel mahtuda. Ilmselt on nii mõnegagi veel. Sest osadel "veab" - leiavad kohe enda teise poole ja on koos õnnelikud (Nt Marju ja Joel, kelle pulmas ma laupäeval käisin - pildil. Mu elu ilusamad pulmad). Ja siis on teine osa inimesi - need, kes on vallalised (veel).

Erinevate mõjutegurite (nt vanuse lisandumine, sõprade mõju jne) tulemusena hakkavad need vallalised inimesed lollusi tegema. Kes sügeleb alko järgi, kes võtab endale "ajutisi lahenduse" jne. Naised kipuvad tihti sõbrannade õla najal "nutma", et mis teha. Paraku see ei aita.

Iga inimene on erinev, igaühe jaoks on oma aeg. V-o Sa kasvad hetkel oma teise poole jaoks. Hirmus mõelda, kui oma suure sügelemisega kohtud oma õigega, aga kuna aeg pole veel küps, läheb kõik lörri. Ükski inimene ei saa teisele öelda, mida teha. Ainult Sina üksi oma südames tead, mida teha. Valulikele teemadele vastuste küsimine südamelt on üldjuhul ebameeldiv - kõik variandid on ebamugavad. Üldjuhul ainult üks lahendus toob rahu. Vali see, kuula seda nõu.

Naudi praegust hetke, see ei kordu. Muretsemine siin ei aita. MURETSEMINE ON TÄNASE PÄIKESE VARJUTAMINE HOMSETE PILVEDEGA.


PS! Kirjutan sellest kuna näen enda ümber palju vallalisi (mehi ja naisi), kellel on suur soov leida endale teine pool. Küll oleks hea kui igal nõrkusehetkel saaks toeks olla ja meelde tuletada - oota, küllap tuleb ka Sinu hetk. CONTROL THE CONTROLABLE AND DON'T WORRY ABOUT THE REST!

Küllus!



Üks jagab välja, aga saab üha lisa, teine hoiab varandust, ometi on puudus käes (Õp. . 11:24)

Ärgu Sul olgu millsetki kahju (sõprade jaoks). Mida rohkem Sa külvad, seda rohkem Sa lõikad. Mida rohkem Sa istutad, seda suurem on tõenäosus saada sügisel head saaki!

Wednesday, August 27, 2008

Sest mida rohkem on sõnu, seda rohkem on tühisust! (Kg 6:11)


Iga inimene olgu aga kärmas kuulama, pikaldane rääkima, pikaldane vihastama! (Jk 1:19)

Esimesed 15 aastat õpib inimene rääkima (ennast väljendama). Ülejäänud elu aga õpib teisi kuulama. Paraku mitte kõik ei omanda seda oskust.


Tarkust tänasese päeva!

Tuesday, August 26, 2008

The best day of your life!


You may haven't had the best day of your life - you may have it today!!!!


Kas Sina oled valmis vastu võtma ja nautima oma potentsiaalset parimat päeva elus?

Pühendumusest...


Olin mõnda aega väheke "segaduses". Seisin silmitsi dilemmaga, millega ilmselt iga naisolevus kokku puutub - mehed ja nende enda järgi koristamine.

Mis seal salata - maast madalast on kasvatatud, et kodu peab puhas olema. V-o olen ka loomu poolest "perfeksionist" (mõistlikuse piires). Hubane kodu on korras ja puhas. Kuna hetkel elan suhteliselt egoistlikku elu (peale tööd trenn, sõbrad, tsikliga sõitmine jne), siis koju satun väga harva - ainult magama. Kui lõpuks jõuan, siis hakkan kohe koristama. Nii ongi mul kodus kindel trajektoor välja kujunenud - köök - elutuba - voodi (vahest harva ka arvuti).

Kui oma täiskasvanud kaaselanikele tuletan meelde (NB!!! Ei karju), et võiks ikka enda järgi koristada ka, siis hiljuti sain vastuseks - miks Sa ei võiks sõbralikum olla? Tee ise ära ja ära ütle. Ilmselgelt ei panda tähele seda kui koristan niipalju kui hetke, mil seda meelde tuletan.

Mu Iraani sõber (Mehrdad) ütles väga tabava lause kodu puhtuse kohta - "kodu peab olema just nii must, et tervisele ei hakkaks ja just nii puhas, et õnnelik oleksid!" Ehk perfektset puhtust ei ole võimalik nagunii saavutada (mõtetu stress seda püüelda). Pealegi oma puhtusepüüdlusega ei tasu sooja õhkkonda rikkuda - mis siis on tähtsam - kas inimsuhted või perfektselt puhas kodu? Kas tähtsam on elu elada ja seda koos teistega nautida või kogu oma vaba aeg panna koristamise alla ja siis stressis olla?

Dilemma kohta, mis siis teha - kas olla sõbralikum (koristada ise kõik alati ära ja mitte mainida midagi) või siis siiski meelde tuletada täiskasvanutele enda järgi koristamist? Kui Sulle (mulle) on puhtus kodus oluline, siis korista ja hoolitse selle eest armastusega. Kui mu kaaselanikud (antud juhul perekond - PS! ma ei ole abielus!) on mulle kallid, siis ükskõik mis ma nende jaoks teeksin, ei oleks kunagi piisav (at the end they are your very dear people in your life, so what ever we do for them is not enough)!


Vanale koerale uusi trikke ei õpeta! Armastav õhkkond kodus on Sinu elu aluseks.

Friday, August 22, 2008

Tere!


Ma elan esimest korda - ma teen vigu, ma õpin. Inimene on sama päritolu, samast mateeriast ja samade põhivajadustega. Tihti me tunneme, vajame ja teeme samu vigu. Selle blogi eesmärgiks on jagada mõtteid ja tekitada avatud diskussiooni.

Tihti mu koolitustel antavas tagasisides tuuakse välja justnimelt vana "teada-tuntud" meenutamist ja ülekordamist. Kuningas Saalomongi ütleb, et miskit uut pole siin Päikese all - kõik, mis on olnud, see kordub. Ehk teinekord kurvana olles vajame meeldetuletust rõõmudest, tupikus olles ehk ühtainsat sõna, mis tooks valgust pimedusse ja loomingulises faasis toetavaid mõtteid, mis lisaks "kiirust" mõttelennule.

Ühe raamatu olen juba välja andnud ("Tants ümber tööposti"). Uue raamatu ilmumist veel ei tea :) aga see blogi on minu eneseväljenduse koht. Loodan, et ka Sinu! Liiga palju on mõtteid, mida ei saa endale hoida.

Loodan ja ootan elavat diskussiooni. Kui panen mööda, siis öelge, saan jälle targemaks! :)

You can learn new things at any time in your life if you're willing to be a beginner. If you actually learn to like being a beginner, the whole world opens up to you.

Author: Barbara Sher